Annons

Annons

Nutella cake – recept

Glad lördag på er, och fridfull allhelgona. Idag ska jag dela med mig av ett riktigt lyckat recept. En riktigt god ”torrkaka” med fyllig smak av choklad och nötter, delvis från min glutenfria mjölblandning men i huvudsak från kakans huvudingrediens : nutella.

Annons

Ingen kunde tro att den är glutenfri ! Har varit så roligt nu att komma hem på kaffepaus om dagarna (jag har flyttat hela veckan och kört skytteltrafik mellan de båda arbetsplatserna) och veta att jag kan ta en bit av den här kakan till kaffet. För håller man bort gluten är det inte så där bara att gå in på en affär och handla fikabröd, det finns inget. Inget som ser ätbart ut i alla fall. En får baka själv! Tur att jag tål nötter, det har varit min räddning med de glutenfria bakverken.

RECEPT:  NUTELLA CAKE
6 ägg, vitor och gulor
100 g smör, mjukt
350g nutella
100g glutenfri mjölblandning*
100g mörk choklad, smält

Separera äggen. Vispa äggvitorna med en liten nypa salt till ett hårt skum. Rör ihop smör och nutella i en annan skål, gärna med elvisp så går det lättare. Tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning. Rör ner mjölblandningen och sedan smält choklad. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna väldigt försiktigt i smeten med en slickepott, en tredjedel i taget. Lätt på hand! Smörj och mjöla en kakform noggrant. Du kan välja en klassisk kakform som jag valt eller en rund springform. Om du väljer en rund form har du större möjligheter att gå loss med glasyr och dekorationer. Fyll kakformen med smet och grädda kakan i 180C varmluft ca 30 minuter, beroende på kakform. Låt kakan svalna helt och stjälp den upp och ned på ett fat. Dekora med valfri glasyr eller lämna den som den är. Jag valde att smälta mjölkchoklad till en snabb glasyr och dekorera med rostade kokosflakes. 

* min mjölblandning för kakor består av rismjöl, havremjöl, kokosmjöl, mandelmjöl (70%) och majsstärkelse och potatisstärkelse (30%).


7 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar