Annons

Annons

pizzapaj: glutenfri köttfärspaj med tomat och mozzarella

När man är sugen på pizza men bestämmer sig för att göra en paj istället. Supergod vardagsrätt! Om du vill göra en tacoversion så kryddar du färsen med tacokryddor som spiskummin, chili, paprika och lökpulver! Och glöm för guds skull inte majsen.

pizzapaj2

 

Annons

MALINS PIZZA PAJ

Pajdeg:
125 g kallt smör i tärningar
2 dl rismjöl
1 dl polentagryn
2 msk färskost
0,5 dl kallt vatten

Kör smör och rismjöl, polenta och färskost i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten litet i sänder och kör snabbt ihop till en smidig deg. Om degen känns för torr kan du tillsätta mer vatten. Plasta in och låt stå i kylskåp en halvtimme.

Tryck ut degen i pajform, ca 26 cm i diameter. Ta rismjöl på händerna om degen känns kladdig. Nagga bottnen och förgrädda skalet i 10 minuter på 200C.

Fyllning:
400g köttfärs
olivolja till stekning
1 liten finhackad shalottenlök
2 tsk medelhavsörtkrydda*
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 förp. passerade tomater (370g)
1 påse riven mozzarellaost (150g)

*innehåller oftast tomat, vitlök och örter

Värm en stekpanna. Fräs löken mjuk i ca 2 msk olivolja. Tillsätt färsen och bryn den. Krydda under tiden. Häll på tomaterna och låt puttra ihop till en tjock sås i 5 minuter på medelvärme. Sleva upp tomatfärsen i det förgräddade pajskalet. Tryck ut den jämnt. Toppa med ost.

Grädda pajen på 200 C i ca 25 minuter tills osten fått fin färg. Låt pajen svalna och ”lugna ner sig” litet innan du hugger in.

 

Som vanligt är den godast andra dagen när den fått sätta till sig ordentligt…


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar