Annons

Annons

Raw och vegansk chokladkaka med apelsinsmak

Jag är inte renodlat ”raw foodie” , och jag har mycket att lära mig ännu, men den här kakan kunde få vem som helst att konvertera tror jag… Så smakrik! Glasyren har jag hittat på själv, den är raw food (tror jag) ifall du använder rå choklad och smälter den riktigt långsamt och försiktigt.

Annons

Jag blir alltid osäker på huruvida det är okej att smälta choklad till en raw tårta… Men det tycker man väl. Ni får läxa upp mig annars! 😉

 
chokladkakan1
CHOKLADKAKA 
GLUTENFRI / NO BAKE / VEGAN 
 
200 g mjuka torkade dadlar, ta bort kärnor
200 g mjuka torkade fikon
2 dl hasselnötter
1 1/2 dl valnötter
1/4 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk oraffinerat salt, finkornigt
1 dl kokosmjöl
3/4 dl kokosolja
2 msk kakao
zest från en halv apelsin 
1/2 msk apelsinsaft
 
Mixa ingredienserna i en hushållsassistent till en jämn deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i ca 15 min. Under tiden kan du göra glasyren.
 
Glasyren:
100 g mörk choklad (raw choklad eller vanlig, beroende på preferens)
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljsocker (vaniljpulver för raw)
 
Hacka den mörka chokladen fint och smält sedan ihop med kokosolja, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Ringla glasyren över kakan och ställ in i kylen igen. Låt stå kallt tills glasyren stelnat. Skär sedan upp kakan i portionsbitar och servera med bär och uppvispad kokosgrädde. 
 
chokladkakan

KommenteraAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar