Annons

Annons

Mini Nutella Cupcakes

Dessa piffiga mini-muffins är inte bara vackra och goda – de är otroligt enkla att göra. Till muffinsen behöver du bara 3 ingredienser; nutella, ägg och mjöl!

Jag har gjort mina cupcakes glutenfria genom att använda rismjöl, men är det inget prio kan du använda vanligt vetemjöl (samma mängd).

Annons

nutellacupcakes

Jag rekommenderar att pensla de nybakade muffinsen med starkt kaffe innan du spritsar på glasyren. Kaffet gifter sig verkligen med den krämiga glasyren och bottnarna blir automatiskt saftigare.

 
MINI NUTELLA CUPCAKES
 
Muffins:
3/4 burk NUTELLA eller annat nöt-chokladpålägg
3 ägg
2 dl rismjöl
 
Frosting: 
1/4 burk nutella
200 g färskost naturell
100 g smält mjölkchoklad
 
Lägg ugnen på 200 C. Vispa samman nutella med 3 ägg. Rör ner rismjölet litet i taget tills du har en slät smet. Fördela smeten i små muffinsformar – gärna i mini-muffinsplåt, då håller de formen bättre under gräddningen. Grädda muffinsen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Frosting: Vispa nutella och färskost till en slät kräm. Rör ned smält choklad. Häll frostingen i en spritspåse med stjärnformad tyll och spritsa ovanpå de avsvalnade muffinsen.

 
 

1 kommentar



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar