Annons

Annons

Så här gör du min glutenfria crunchy granola

Oj, jag har lovat att ge ut det här receptet så länge men det har bara inte hunnits med. Förlåt alla! Ni ska ta det jag lovar på instagram med en nypa salt… jag är tidsoptimist! 
Det här är annars ett av mina recept i min kommande kokbok! Det börjar närma sig vet ni! GUD VAD SPÄNNANDE! Vet ni att idag när jag skulle föra över hela inledningstexten till boken som jag skrivit så lyckades jag på något sätt spara över den med ett tomt dokument! Men jag fick faktiskt inte panik alls utan tänkte att ”det är meningen”.

Annons

Sen satt jag och skrev en ny i 1,5 timme och jag blev såå mycket nöjdare med den texten än den tidigare. All is well!






CRUNCHY GRANOLA
Ugnsrostad müsli med massor av smak utan att smaka för sött. Här gäller principen ”man tager vad man haver” så känn ingen panik om du inte har alla ingredienser hemma – byt ut till något annat som du har. Experimentera gärna med olika sorters torkade frukter, bär och nötter.

2 dl äppeljuice
1 dl raps/rypsolja
0,5 dl honung
5 dl glutenfria havreflingor
2 dl quinoaflingor
1 dl boveteflingor
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
0,5 msk kanel
0,5 tsk salt
1 dl grovt hackad mandel
1 dl linfrön
100g russin

Lägg ugnen på 150 C. Mät upp juice och olja i en skål. Tillsätt honung och rör om tills den löst upp sig. Blanda alla ingredienser utom linfrön och russin i en stor bunke. Häll över juiceblandningen och rör om väl. Bred ut myslin på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta myslin knaprig i ca 30 minuter tills myslin torkat helt. Rör om lite då och då så att den inte bränns. Låt gärna myslin torka på eftervärme över natten. Förvara torrt och svalt i en glasburk med tättslutande lock.

4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar