Annons

Annons

Så här gör du naturligt glutenfria pannkakor

Klassiska söta pannkakor på naturligt glutenfritt sätt! Mycket godare än vetepannkakor, om du frågar mig.


Naturligt glutenfria pannkakor

3 ägg
5 dl mjölk
100 g rismjöl
50 g kokosmjöl
50 g potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 msk socker en nypa salt
25 g smör

1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke
2. Knäck i äggen och rör om till en tjock gröt
3. Späd smeten med mjölk och rör den slät
4. Smält smöret i stekpannan och rör ner det i pannkakssmeten
5. Grädda pannkakorna på medelvärme, ca 1 dl smet per lagg.

Annons

OBS! Den här smeten sprider inte ut sig lika snabbt i pannan som en vetesmet. Ta hjälp av en slev och sprid ut smeten innan den stelnar. 

Frukostpannkakor: Jag förvandlar mina pannkakor till crêpes som jag fyller med lätt sötad kvarg och bär.

Jag kan även varmt rekommendera mina Naturligt glutenfria mandelvåfflor.


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar