Annons

Annons

Så här griljerar du skinkan på glutenfritt vis

God glutenfri jul! Så här gör du en knaprig och rustik, apelsindoftande griljering av julskinkan (utan gluten).

Julen närmar sig med stormsteg nu! Känner ni er jäktade? Hoppas inte! Kom ihåg att börja tina upp julskinkan i tid bara så ordnar sig resten… Du kan såklart köpa färdig julskinka också och bara ta hand om själva griljeringen själv. Ingen kommer att märka nåt, jag lovar. 🙂

Annons

Idag tänkte jag visa er hur jag griljerar min julskinka så att den blir sådär härligt knaprig på ytan! Givetvis på glutenfritt vis.

Först själva griljerings-röran.
Blanda 1 äggula, 3 msk grovkornig senap och 1 msk apelsinmarmelad. 

Pensla det på skinkan (efter att du skurit bort allt fett).

Ta en näve salta, glutenfria smörgåskex (köpta eller hembakade) och krossa dem till ett pulver i mortel. Jag behåller lite grövre bitar för rustik effekt men du kan också mortla kexen superfint för att mera efterlikna ströbröd.

Ett annat alternativ är att mortla glutenfritt knäckebröd.

Strö kexpulvret över skinkan och klappa sedan in det i den klibbiga äggsmeten.

 

Griljera skinkan i 200° C, tills griljeringen fått fin färg

Andra tips på ”glutenfritt strö”:

  • Pofiber
  • polentagryn
  • krossade fröknäcken
  • krossade corn flakes
  • mixade solrosfrön…

Har du något annat smart GF-knep för julskinkan på lager så tipsa gärna i kommentarsfältet nedan.

GOD JUL PÅ ER 🙂 // M.


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar