Annons

Annons

Salta teffvåfflor med dill

Åh, idag är en bra dag känner jag! Solen skiner och jag har tillbringat morgonen med att packa inför min och J:s weekend till Stockholm. Åh så skönt det ska bli att komma bort en stund nu! Jag behöver det. För att hålla lyckokänslan vid liv hela dagen (har ju en tendens att dippa närmare kvällen) har jag lyssnat på peppig 80-tals musik. Det underlättar faktiskt!

På förmiddagen jobbade jag litet i köket och slängde jag ihop ett enkelt recept på salta våfflor. Jag har använt mig av mitt nya favoritmjöl; teff (skämtsamt kallats för ”det nya quinoa”). Själv kallar jag det för det glutenfria kökets motsvarighet till rågmjöl. Våfflor med teffmjöl är supergott och lika enkelt att göra som ”vanliga” våfflor. Här kommer receptet:

Annons

SALTA TEFFVÅFFLOR MED DILL

4 dl teffmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa havssalt
2 ägg
4 dl mjölk
25 g smält smör
en näve hackad dill

  1. Mät upp teffmjöl, bakpulver och salt i en skål och blanda väl.
  2. Knäck ner äggen i mjölet och rör om till en tjock gröt…
  3. Späd med mjölken, litet i taget, under omrörning tills du får en jämn och fin smet
  4. Tillsätt till sist smält smör och smaksätt med dill.
  5. Grädda i våffeljärnet, blir ca 7-8 st våfflor…
  6. Servera våfflorna ljumma med någonting matigt som räkröra, lax, skinka, ägg, avokado…

Jag tog också idag tag i en ”lucka” i min matlagningskompetens som jag skrivit om tidigare; pocherade ägg. Det var ju inte alls särskilt svårt att göra. Varför har jag undvikit det så länge?

 


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar