Annons

Annons

Shredded elk, pulled moose, riven älg

Åh, det här är så gott så man dånar. 🙂 Pulled pork är sååå last season. Nu i vinter är det ”pulled moose” som gäller, eller shredded elk då. Det sistnämnda tycker jag låter bäst. 

Jag väljer alla gånger rivet älgkött framför pulled pork! Så mycket mer smak – och då har jag inte ens behövt dränka köttet i barbequesås som med grisen.

Det här är ett speciellt bra älgrecept för oss lyckligt lottade människor som får frysen fylld med älgkött varje år och således kan finna oss med lyxproblemet – vad ska vi göra av allt älgkött?? – men som kanske inte orkar göra söndagsstek varje dag.

Shreddel elk, mina vänner. Det är gott det. Och superenkelt att göra!

Annons
 IMG_8428
 
Riven älg tillagas ungefär på samma sätt som pulled pork (griskött), men kryddas annorlunda. Det ska inte smaka barbecue och ketchup det här. Det ska smaka salt och mustigt.
 
Det här är inte alls svårt att fixa. Viktigast är att få till ett gott spad för köttet att koka i, sen fixar middagen sig självt!
 
1. Jag bryner diverse köttbitar (älgstek och grytbitar) i smör i en gryta
2. Tillsätter köttbuljong, så mycket att det täcker köttbitarna, och kryddar spadet med soja, lagerblad, tomatpuré, salt och peppar, lite farinsocker…
3. Kokar upp alltsammans och låter det småputtra med locket på i ca 2 h beroende på kött.
4. När köttet är mört tar jag upp köttet ur grytan, lägger det på ett skärbräde och river det i stycken med hjälp av två gafflar
5. Sen blandar jag det rivna köttet med spadet som är kvar i kastrullen från kokningen. Enklast är att bara lägga tillbaka allt kött i grytan igen och kanske värma på det lite före servering.
6. Vi åt köttet med glutenfritt pitabröd och sallad.
 
 IMG_8425

 


2 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar