Annons

Annons

Snabba vegobiffar på 4 ingredienser

När jag frågar er hurudana recept ni önskar mer av här på bloggen skriver de flesta LÄTTLAGAT VEGETARISKT. Så, när jag står i mataffären och funderar på kvällens middag försöker jag numera få min hjärna att tänka i just dessa banor. GRÖNSAKER. GOTT. ENKELT. Men faktiskt inte mig emot på nåt sätt. Jag är minst lika intresserad av att få in mera VEGO i mitt liv som ni är – så jag utvecklas så klart själv också 🙂

Annons

Igår kväll bestämde jag mig för att försöka göra så goda vegobiffar som möjligt på så få ingredienser som möjligt. Efter en stunds vankande fram och tillbaka mellan hyllorna föll valet på 4 st varor!

1 förpackning bönmix (färdiga att äta), 1 förpackning halloumiost (200g), 3 potatisar och ett ägg. Let’s do this.

GÖR SÅ HÄR 

  1. Häll bönorna i ett durkslag och skölj dem noggrant
  2. Lägg bönorna i en bunke och mixa dem grovt med stavmixer.
    Du kan också mosa dem med en gaffel eller en potatisstöt men jag tycker stavmixer är smidigast!
  3. Skala potatisarna och riv dem på grova sidan av rivjärnet
  4. Riv hela haloumiosten på samma sätt
  5. Rör ner potatisrivet, riven ost och 1 ägg i bönröran. Blanda väl.
  6. Värm en stekpanna till medelvärme och tillsätt 1 msk olivolja och en klick smör
  7. Klicka ut 4 st tunna biffar direkt i pannan. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  8. Servera med en frodig grönsallad!

Det blev 12 st biffar av min smet. Resultatet blev något liknande som rårakor/rösti men med extra proteinboost från bönorna. Eftersom osten är så salt i sig kryddade jag inte smeten desto mera – men varför inte slänga med färska eller torkade örter? Lite peppar också, kanske. Men som sagt de blev väldigt goda ändå!

Variation på detta, om ni känner för det: 
Fetaost istället för halloumi
Kokta linser istället för bönor
Sötpotatis istället för vanlig potatis
Blandade rotfrukter… ja listan kan göras lång!

Ps. Om ni gillar mina recept och mitt arbete med den här bloggen – dela gärna mina recept i sociala medier. Betyder så mycket för mig. Tack <3


7 kommentarerAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar