Annons

Annons

Istället för tortillas: stekt kycklingröra i salladsblad

Salladsbladen - naturens egna wraps! Är det inte finurligt? Fyll salladsbladen med sånt du tycker om och hugg in!

Idag tipsar jag om nåt vi brukar fixa hemma när ingen orkar göra ”ordentlig mat” (alltså husmanskost). Det här vänder man ihop på ett kick. Receptet nedan blir perfekt mängd för 2 personer.

salladswraps4

Tips! Om du vill få recepten att räcka till fler rekommenderar jag att komplettera med till exempel kokt ris, quinoa, bönor eller linser.

 

Annons

STEKT KYCKLINGRÖRA I SALLADSBLAD

200-400 g strimlad kyckling (icke-marinerat)
1 avokado, tärnad
en halv rödlök, skivad
salt och peppar
1 tsk sojasås (tamari)
1 pkt fetaost (block) i tärningar
salladsblad

  1. Värm en stekpanna och fräs rödlöken i lite olja, tills mjuk.
  2. Tillsätt strimlad kyckling och stek gyllenbrunt. Krydda med salt och peppar samt soja.
  3. Tillsätt avokado och låt den bli uppvärmd en kort stund tillsammans med kycklingen. Ta sedan stekpannan av värmen och blanda ner fetaosten, som bara ska mjukna – inte smälta helt.
  4. Skölj salladsblad och fyll dem med den goda röran.


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar