Annons

Annons

Stekt kycklingröra i salladsblad

Salladsbladen : naturens egna wraps! 🙂  Är det inte finurligt? Man slipper tänka på gluten, jäst och andra allergener. Fyll salladsbladen med godsaker vetja och ät med gott samvete 🙂 jag äter mina med händerna, typ som tacos *mums*

Annons

Idag tipsar jag om nåt vi brukar fixa hemma när ingen orkar göra ”ordentlig mat” (alltså husmanskost). Det här vänder man ihop på ett kick. Receptet nedan blir perfekt mängd för 2 personer. Om du vill få recepten att räcka till flera rekommenderar jag att komplettera med kokt ris.

salladswraps4

 

STEKT KYCKLINGRÖRA I SALLADSBLAD

1 pkt kycklingstrimlor (ej marinerade)
1 avokado, tärnad
en halv rödlök, skivad
salt och peppar
1 tsk sojasås (tamari)
1 pkt fetaost (block) i tärningar
salladsblad

Värm en stekpanna och fräs rödlöken i lite olja, tills mjuk. Tillsätt kycklingstrimlor och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt och peppar samt soja. Tillsätt avokado och låt den bli uppvärmd en kort stund tillsammans med kycklingen. Ta sedan stekpannan av värmen och blanda ner fetaosten, som bara ska mjukna – inte smälta helt. Skölj salladsblad och fyll dem med den goda röran. ÄT OCH NJUT 🙂

 


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar