Annons

Annons

Supergoda chokladtryfflar gjorda på avokado

Grönt godis! 🙂

Dessa chokladbomber med mosad avokado i smeten är minst lika goda som ”riktiga” franska chokladtryfflar – men såklart mycket nyttigare!

Jag har använt ekologisk, belgisk mörk choklad med kakaohalt 73%.
Den innehåller kakaomassa, rörsocker, kakaosmör och vanilj – helt vegansk med andra ord 🙂

Annons

avokadotryfflar1

AVOKADOTRYFFEL

1 stor mogen avokado eller 2 små, mosade
100 g mörk choklad + 1 tsk kokosolja, smält
1 krm bourbon vaniljpulver
1 krm malen ceylonkanel
kakaopulver

  1. Mosa avokado
  2. Smält smör och kokosolja i en kastrull på låg värme
  3. Rör ihop mosad avokado och smält choklad i en skål
  4. Tillsätt vanilj och kanel.
  5. Låt smeten vila i kylskåp i en halvtimme. Kontrollera att smeten kylts tillräckligt, den ska gå att forma med händerna när den är kall
  6. Rulla 10-12 bollar av smeten och doppa dem i kakaopulver.Förvaras i kylen.

Tips! Testa att rulla tryfflarna i en blandning av kakaopulver och lakritspulver. Förbaskat gott…

Du kan också blanda kakao och kanel eller skippa kakaon och rulla tryfflarna i bärpulver. Jag är en sucker för hallonpulver… och det passar ypperligt med choklad.


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar