Annons

Annons

Ugnsbakade chicken nuggets taco style

Nu är det iofs några dagar kvar till fredagsmys, men jag vill ändå tipsa er om ett enkelt sätt att fixa hemlagade, glutenfria chicken nuggets på! Jag dubbelpanerar helt enkelt skuren kycklingfilé i krossade nachos och sen rostar jag dem knapriga i ugnen.

Om du vill kan du givetvis fritera dina nuggets, men det blir mindre meck och mindre fett på mitt sätt. Inte för att jag är fettskrämd på något vis (nej nej) men i detta fallet är det extra påslaget kalorier faktiskt inte värt det med tanke på hur kalasgoda de ändå blir i ugnen utan fritös. Saftiga och knapriga och mumsiga 🙂

Mina nuggets serverar jag med två olika dippar. För en komplett måltid kan du lägga till en skål med grönsaksstavar! Så himla GOTT och MYSIGT! 😉 Jag dippar i taco salsa och hemlagad guacamole.

Annons

Receptet följer nedan…

 

CHICKEN NUGGETS TACO STYLE

400 g kycklingfiléer
1 mindre påse majschips (nachos)
1 dl majsmjöl
1 ägg
salt, peppar

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, så stora bitar som du vill ha på dina nuggets.
  3. Förbered för dubbelpanering; häll upp majsmjöl i en skål, uppvispat ägg i annan skål och krossade nachos i en tredje skål.
  4. Doppa kycklingbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist i krossade nachos.
  5. Bred ut bitarna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra.
  6. Stek nuggetsen i ugnen 10-15 minuter tills genomstekta.Servera med guacamole och tacosås.
    En mer komplett måltid får du genom att servera nuggetsen med till exempel grönsaksstavar som också kan doppas i såserna!

 

GUACAMOLE

2 st avokado, delade och urgröpta
1 msk citron- eller limesaft
1 burk gräddfil
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk vitlökspulver
salt, peppar efter smak

  1. Skär avokadoköttet i mindre bitar.
  2. Pressa över citron eller lime.
  3. Lägg avokado i en skål och mosa med gaffel.
  4. Blanda moset med gräddfil.
  5. Smaksätt med kryddor.

12 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar