Annons

Annons

Ugnslax i citronsmörsås

Det här är ett recept ur min förra bok; Malins nya mat.

img_2469

UGNSLAX I CITRONSMÖRSÅS

en halv laxfilé
citronskivor
salt, vitpeppar

  1. Ta benen ur filén med en pincett och lägg den i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt.
  2. Krydda och lägg på citronskivor, du kan gärna pressa lite saft över filén också.
  3. Stek i ugnen på 200 C ca 15-20 minuter, beroende på tjocklek och ugn.
  4. Servera laxen med citronsmörsås och kokt potatis.

CITRONSMÖRSÅS:
1 schalottenlök, finhackad
smör till stekning
en halv fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
saft och skal av en halv citron
2 rågade matskedar crème fraiche
salt, peppar
en nypa socker
50 g rumstempererat smör

  1. Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Häll på 1 dl vatten, buljongtärning, vin och citronsaft och citronskal.
  3. Låt småputtra ett par minuter.
  4. Vispa ned crème fraiche och därefter smör – lite åt gången.
  5. Smaka av. Servera med laxen.

img_2472

Annons

 


8 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar